Ambassade van België in Saoedi-Arabië

België in Saoedi-Arabië

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Saoedi-Arabië is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Riyadh? U reist als toerist door Saoedi-Arabië en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website houdt u ook op de hoogte van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Saoedi-Arabië gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

 

Veiligheid van de Belgen in het buitenland

Door de gebeurtenissen in Syrië en Irak, de recente aanslagen en de antiterreuracties wordt het terreurniveau in België gehandhaafd op niveau 3. We vragen u extra waakzaam te zijn. Als u in het buitenland verblijft, als expat of reiziger, geven we u daarbij ook nog de raad geregeld onze reisadviezen te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het verdient eveneens aanbeveling het advies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Tot slot kunt u het best uw reis registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

Nieuws

14 jul

Recent werd een aankondiging van een opdracht gepubliceerd door het DG Internationale Samenwerking en Ontwikkeling van de Europese Commissie. Het gaat om een raamovereenkomst over de uitvoering van buitenlandse bijstand vanaf 2018 (referentie: FWC SIEA 2018).

13 jul

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laat weten dat België dit jaar vrijwillig 450.000 euro extra steun geeft aan het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA). Het geld is bedoeld voor vreedzaam gebruik van nucleaire technologie. Concreet zal ons land 250.000 euro schenken voor programma’s rond radiotherapie en nucleaire geneeskunde en 200.000 euro voor de modernisering van de IAEA-laboratoria.

13 jul

Van 6 tot 9 juli vond in Lima het achtste cacao- en chocoladesalon plaats. Als chocoladeland bij uitstek kon ons land uiteraard niet ontbreken. 

12 jul

Vandaag precies 100 jaar geleden, op 12 juli 1917, vond in Ieper de eerste grootschalige yperietaanval in de geschiedenis van de mensheid plaats op Belgisch grondgebied. Dit chemische wapen heeft talrijke doden gemaakt en andere slachtoffers voor het leven getekend. Chemische munitie wordt nog altijd aangetroffen op de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. België blijft belangrijke hoeveelheden van deze wapens vernietigen en heeft onlangs geïnvesteerd in de aanschaf van nieuwe apparatuur om de ontmantelingsactiviteiten voort te zetten.

11 jul

Toespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo tijdens de London Summit on Family Planning.